Transüretral rezeksiyon nedir

Transüretral Prostat Rezeksiyonu(TUR-P); Prostat büyümesinin halihazırda altın standart olarak kabul edilen kapalı cerrahi tedavi metodudur. TURP için genel veya spinal anestezi (belden uyuşturma) yapılabilir. Lokal anestezi ile yapılamaz.Ürolog rezektoskop kullanarak, üretra (işeme kanalı) yoluyla prostata ulaşır.

Transüretral rezeksiyon mesane nedir?

Sadece bir transüretral rezeksiyon (TUR) olarak da bilinen mesane kanseri (TURBT) transüretral rezeksiyonu, birisinin mesane kanserine sahip olup olmadığının ve eğer öyleyse, kanserin mesane duvarının kas tabakasını istila edip etmediğini belirlemek için sıklıkla kullanılır.

Transüretral Biyopsi nedir?

İnce uzun ve ucunda kamera olan bir tüp üretradan geçirilip mesaneye yerleştirilir. Görülebilen tüm tümörler, inceleme (biyopsi) için gereken tüm ek dokularla birlikte rezektoskop denen bir aletle çıkarılır. Kanser dokusu kazınır, kalan kanser hücreleri ise rezektoskoptan geçen elektrik akımı ile yakılır.

TURP ameliyatı nasıl yapılır?

Operasyon: Erkeklerde penis üzerindeki işeme kanalından girilerek prostata iç taraftan ulaşılır. Rezektoskop adı verilen alet ile prostatın işeme şikayetine neden olan kısımları kesilerek vücut dışına alınır. Endoskopik (Kapalı) bir ameliyattır, vücuda kesi yapılmaz.

TURP nedir tıp?

TURP SPB'nin standart cerrahi tedavisidir. Amacı belirtilere sebep olan prostat bölümünü çıkarmaktır. Bu işlem alt karın bölgesine kesi yapılmadan üretra içinden girilerek yapılır. Bu tip cerrahi yönteme minimal invaziv tedavi denir.

Mesane irrigasyonu nasıl yapılır nedir?

Mesane irigasyonu (yıkama) için mesaneye sıvı verilmesini de sağlayan üç lümenli kateterler kullanılır. Kalıcı kateterizasyonda kateterin ucu steril idrar torbasına bağlanarak kapalı bir sistem oluşturulur. Bu sayede üriner sistem enfeksiyonu riski azaltılır.

Instilasyon ne demek?

Ayaktan uygulanan bir tedavidir, ilaç geçici bir sonda ile verilir. İdrarınızı yapmadan önce ilaçlı sıvıyı ideal olarak 2 saat boyunca tutmalısınız. Birçok protokol test edilmiş ve etkinliği kanıtlanmıştır ancak hastaların bu tedaviye tepkileri değişkendir.

Sistoskopi nedir niçin yapılır?

İdrardan kan gelmesi durumunda yapılacak tetkikler (Ultrason, MR, Tomografi vs.) bazen kaynağı ortaya koyamayabilir. Bu durumda yapılacak iş Sistoskopi ile idrar kesesini ve böbreklerden gelen idrar rengini gözlemektir. Sistoskopi bu amaçla çok kullanılan ve kullanılması gereken bir yöntemdir.